Multi dintre noi ne-am facut si un plan

Fiecare dintre noi si-a dorit o data in viata sa ajunga un om de succes. Multi dintre noi ne-am facut si un plan. Putini dintre noi am pus planul in aplicare si foarte putini am reusit sa ducem planul la indeplinire. De ce doar foarte putini ? Pentru ca au stiut sa respecte planul ? Pentru ca au aptitudini speciale deosebite ? Pentru ca au calitati de leader ? Pentru ca sunt imbracati mai bine sau au mai multi bani ? Raspunsul este clar si concis NU. Citeste mai departe si vei afla raspunsul.

Defineste succesul
Orice om este altfel decat celalt si priveste lucrurile cu subiectivitate, din propria perspectiva. Daca vei intreba doi oameni diferiti care este definitia succesului vei primi cu siguranta doua raspunsuri diferite. Este posibil ca aceste raspunsuri sa aiba ceva in comun dar nu vor fi niciodata aceleasi. Dar nu aici se asterne problema. Problema este aceea ca foarte multi oameni nu au o definitie exacta a succesului.

Pentru a avea succes iti trebuie in primul rand o definitie a lui. O definitie a ta. Proprie si cat se poate de personala. In ziua in care vei gasi aceasta definitie vei stii unde vrei sa ajungi. A incerca sa ajungi sa ai succes fara a stii ce inseamna succesul este ca si cum ai incerca sa iubesti fara sa stii sa definesti iubirea. Multi nu stiu sa iubeasca precum multi nu stiu sa fie de succes tocmai din cauza faptului ca le lipseste o banala definitie.

Fixeaza-ti teluri
Nu poti ajunge nicaieri daca nu ai o destinatie. A incepe o afacere fara a-ti fixa teluri este ca si cum ai iesi din casa fara a avea o lista de locuri de vizitat sau o ruta. Chiar si atunci cand iesi la plimbarea de seara iti fixezi teluri. “Ma plimb pana in piata, in dreptul alimentarei din colt apoi ma intorc inapoi, beau o cafea la cafeneaua din colt si sunt acasa intr-o ora.” Cam asa ar putea suna un plan de plimbare. La prima aruncare de ochi pare un plan banal ce poate fi usor schimbat in cazul in care intervine ceva.

Analizat fiind insa putin mai adanc, acest plan contine ceea ce multe afaceri de obicei nu contin, teluri. Reusim sa ajungem acasa in 60 de minute deoarece ne-am facut un plan, iar acesta a fost telul nostu final. Dar nu numai telul final are importanta. Cateodata pentru a ne atinge scopul aven nevoie sa fixam teluri intermediare precum opritul la cafenea. Daca nu am bea cafeaua nu am reusi sa ajungem intr-o ora acasa ci mai devreme, probabil.

Urmeaza-ti calea catre succes!
Nu te lasa prins in capcana capitalista si intra in lumea celor care isi traiesc viata fara a avea regrete. Nu te lasa dus de un sistem care te vrea sclav al muncii si scoate capul la lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *