10 motive pentru care trebuie sa faci vizite regulate la un service auto

10 motive pentru care trebuie sa faci vizite regulate la un service auto

 

Ei bine, cand ti-ai condus masina pentru prima oara, era in stare excelenta, nu avea probleme majore si cu siguranta nu trebuia sa platesti sume considerabile pentru reparatii. Dar doar pentru ca masina ta s-a aflat intr-o stare excelenta la inceput, asta nu inseamna ca va ramane asa mereu. 

Cu cat vei conduce mai mult o masina, cu atat se va uza mai mult. Un vehicul prost intretinut poate provoca o multitudine de probleme care vor atrage costuri majore daca nu sunt rezolvate la momentul potrivit. 

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa faci vizite regulate la un service auto

#1. Mai multa siguranta in timpul condusului. 

Motivul principal pentru intretinerea regulata a masinii este de a te asigura ca atat tu cat si familia si ceilalti pasagaeri va aflati in permanenta siguranta pe drum.

Desi exista multe cauze ale accidentelor auto, un motiv de ingrijorare este neglijarea vehiculului. Sistemele de directie si franare defectuoase, nivelurile necorespunzatoare de lichide, stergatoarele uzate ale parbrizului, neglijarea starii anvelopelor si alte probleme legate de masina pot provoca accidente grave. 

Vizita la service-ul auto pentru verificari periodice te poate asigura ca totul functioneaza corect si poate preveni cu usurinta problemele de acest gen. 

#2. Prevenirea defectiunilor

Se intampla deseori ca soferii sa aiba probleme in timpul condusului si sa fie nevoiti sa traga pe dreapta. In astfel de situatii, este foarte posibil ca acestia sa nu aiba instrumentele sau expertiza necesare pentru a remedia problema. 

Apoi urmeaza costurile de remorcare, angajarea unui mecanic si gasirea unui vehicul temporar. Toate acestea pot duce la timp si bani pierduti.  

Astfel, daca vei lua masuri pentru a preveni defectiunile masinii tale ducand-o regulat la un service auto pentru verificari din partea unui specialist, vei diminua riscurile care pot aparea in timpul condusului. 

#3. Creste performanta masinii 

Verificarea fluidelor, uleiului si componentelor interne ale masinii tale va scadea uzura interna si va creste fiabilitatea si performanta generala a vehiculului. 

De asemenea, un automobil bine intretinut va oferi o deplasare mai receptiva si mai lina, permitandu-ti sa profiti la maxim de performanta masinii tale. 

#4. Prelungeste viata masinii

Verificarile de rutina vor preveni defectiunile, vor creste performanta, vor diminua consumul de combustibil si, nu in ultimul rand, vor prelungi durata de viata a masinii. Intretinerea regulata te asigura ca masina ta este in forma maxima, iar atunci cand vehiculul este in stare excelenta, aceasta va avea o durata de viata mult mai lunga. 

#5. Creste valoarea de revanzare

Pastrarea vehiculului in cea mai buna forma posibila este vitala pentru momentul in care vei decide sa il vinzi.  

Cel mai valoros aspect al unei masini pe care un cumparator il cauta este starea si performanta acesteia. Asadar, o masina bine intretinuta se va vinde usor si la un pret favorabil. 

Daca te-ai hotarat sa iti duci masina intr-un service auto pentru verificari, CarsInv iti sta la dispozitie cu o gama larga de servicii precum: Mecanica si electrica, service roti si anvelope, tinichigerie si vopsitorie, programare si constatare daune auto.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *