Cele mai populare 5 tipuri de pizza

Cele mai populare 5 tipuri de pizza

Nu putem nega faptul ca pizza este unul dintre cele mai populare preparate din întreaga lume. Acest fel de mancare originar italian a devenit atat de iubit pe tot globul, incat au aparut diverse versiuni specifice fiecarei tari in parte. 

Cu toate acestea, fiecare versiune derivata a plecat de la un tip original de pizza. Mai jos am pregatit o lista cu 5 feluri de pizza specific italiene care si-au mentinut renumele pana in zilele noastre: 

  1. Margherita

Pizza Margherita are puțin peste un secol și poarta numele Reginei Margherita a Italiei, soția regelui Umberto I și prima regina a Italiei. Fiind pizza de la care au plecat toate celelalte retete, aceasta se face folosind toppinguri de roșii, brânza mozzarella și busuioc proaspat, ingrediente ale caror culori reprezinta drapelul italian.

  1. Calzone

O alta versiune italiana, aceasta se deosebeste de celelalte prin forma sa unica. În forma de semicerc, calzone este o pizza facuta din aluat împaturit și umplut cu ingredientele obișnuite pentru pizza. In functie de regiune, compozitia calzone poate varia. 

  1. Stromboli

Mulți oameni cred ca stromboli și calzone sunt identice. Cu toate acestea, exista diferente intre cele doua. Diferența majora dintre un calzone și un stromboli este modul în care sunt sigilate. 

Pentru a oferi o comparatie foarte simpla: un calzone este ca un taco, iar un stromboli este ca un burrito. Taco-urile și calzones sunt întotdeauna pliate, in timp ce burritos și stromboli sunt întotdeauna rulate. 

 

  1. Marinara

Aceasta este pizza cu aluat pe baza de cu ulei, roșii, usturoi și oregano. În Italia, în vremurile de demult, a fost deseori adusa în calatorii, astfel încât marinarii sa poata prepara si gusta pizza departe de casa.

  1. Napolitana

Napolitana provine din Napoli și sta la baza pizzei americane modern. Acest tip de pizza este preparat cu ingrediente simple și proaspete: un aluat de baza, roșii crude, brânza proaspata mozzarella, busuioc și ulei de masline. 

Una dintre caracteristicile sale definitorii este ca exista adesea mai mult sos decât brânza. Acest lucru lasa mijlocul pizzei moale si nu este foarte usor de servit in felii subtiri. Din aceasta cauza, pizza napolitana este, în general, destul de mica, fiind mai degraba o pizza pentru o singura persoana. 

Partea buna la orice fel de pizza este faptul ca nu ai nevoie de aptitudini innascute de bucatar pentru a o prepara de unul singur. Tocmai de aceea, BakingWiz iti pune la dispozitie numeroase retete de pizza originale italiene pe care le poti face cu usuirnta in propria bucatarie! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *