Avantajele si dezavantajele curtilor asfaltate

In momentul in care te muti la casa, amenajarea curtii devine una dintre cele mai importante probleme. Curtea trebuie sa fie acel spatiu colorat care sa iti ofere relaxarea de care ai nevoie, insa in acelasi timp trebuie sa fie un loc curat, fara noroi, care sa iti permita sa intri in casa fara a duce mizerie.

Procesele de pavare sau asfaltare curti sunt, asadar, un rau necesar care invadeaza cumva spatiul verde, dar reusesc sa ofere o multime de beneficii.

Desi pavajul este cel mai popular in curti, in ultimii ani asfaltarea a devenit din ce in ce mai apreciata.

Care sunt avantajele si dezavantajele asfaltarii?

Avantaje

  • Asfaltarea are un cost destul de redus. Cel mai adesea, investitia intr-o curte asfaltata este mult mai mica decat investitia intr-o curte betonata;
  • Flexibilitatea pe care o ofera asfaltul este mai mare. Riscul de fisurare este mai mic iar exploatarea poate fi facuta imediat dupa turnare;
  • Daca este intretinut corect si daca este turnat corect, asfaltul poate sa reziste fara probleme peste 20 de ani. In curti, acolo unde traficul este foarte mic, poate sa reziste chiar si peste 30 de ani;
  • Procesul de intretinere este si el destul de simplu, curatarea facandu-se usor. Totusi, este posibil ca in timp sa apara fisuri si orificii care trebuie sa fie reparate cat mai repede pentru o viata cat mai lunga a asfaltului.
  • Aspectul asfaltului este foarte placut. Acesta asigura un aspect ordonat si placut, potrivindu-se oriunde.

Dezavantaje

Din pacate, exista si dezavantaje. Spre exemplu, asfaltul nu este cea mai buna optiune intr-un climat cald, unde se poate topi.

Asfaltul nu este la fel de personalizabil precum este pavajul, insa acest lucru nu deranjeaza chiar atat de tare.

Printre dezavantaje se numara si faptul ca la inceput ( in primele 3-12 luni), stratul de asfalt este ceva mai male, ceea ce il face destul de usor de deteriorat. Ulterior insa, devine dur si foarte eficient.

Daca trebuie sa gasesti o solutie pentru pavarea curtii sau pentru pavarea unei parcari, asadar, asfaltul este una dintre cele mai bune si ieftine variante pe care le ai la indemana. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o firma de incredere care sa il prepare si sa il toarne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *