Cum ne protejam casa de hoti?

Cum ne protejam casa de hoti?

 

 Spargerile de locuinte si patrunderile prin efactie au devenit un lucru foarte des intalnit pe teritoriul tarii noastre. Multe dintre aceste jafuri se petrec cand nu sunteti in casa sau cand doriti. O buna parte dintre aceste jafuri se termina cu manifestari violente, cu amenintari si chiar cu victime daca situatia devine foarte tensionata. Din pacate, hotii au devenit din ce in ce mai priceputi si sunt capabili sa fenteze chiar si cele mai avansate sisteme de securitate. Acest lucru n-ar trebui neaparat sa ne sperie, dar trebuie sa mergem pe principiul „Paza buna pazeste primejdia rea”. 

 Revenind la intrebarea din titlu, in randurile urmatoare am sa va prezint cateva sfaturi pe care le ofera Politia Romana si specialistii in furturi/jafuri. Informatiile au caracter general, dar sunt convins ca majoritatea dintre dumneavoastra puteti sa luati ca atare cateva dintre masurile urmatoare.

 In primul rand, verificati inainte sa plecati de acasa sau inainte sa adormiti toate usile, geamurile, ferestrele si locurile care ofera acces catre locuinta. Aveti grija sa fie inchise bine, sa nu existe puncte slabe si eventual sa fie protejate cu yale/lacate. Hotii se descurajeaza destul de usor din cauza crizei de timp si n-o sa insiste foarte mult intr-un loc care pare bine securizat.

 O metoda clasica de protectie care se foloseste „de cand lumea” este sa aveti un caine. Indiferent daca stati la curte sau la apartament, cainele o sa simta toate miscarile si o sa latre, avertizandu-va ca ceva nu este in regula. Pe langa avertizare, cainele poate ataca hotul si-l poate opri sa patrunda in locuinta, macar pentru moment. Si canii reprezinta o descurajare pentru hoti atunci cand isi cauta urmatoarea tinta.

 Urmatoarea recomandare se bazeaza pe sisteme de alarma, sisteme de surpaveghere si contracte semnate cu firme de paza. Pentru persoanele care locuiesc la curte, sistemele de supraveghere video sunt chiar indicate. De asemenea, sistemele de alarma sunt relativ ieftine, se instaleaza usor si se declanseaza repede cand sunt armate si cand cineva deschide frauduros usa/fereastra. Pentru persoanele care-si doresc siguranta sporita, puteti lua legatura cu o firza de paza specializata si acestia vor interveni intr-un timp foarte scurt atunci cand alarmele sunt declansate sau cand actionati butonul/butoanele de panica. De cele mai multe ori, hotii cand vad asemenea sisteme de siguranta renunta la idee si revin la cautarea unor tinte mai usoare.

 In concluzie, sper ca v-am ajutat cu informatiile oferite si nu va doresc sa traiti o asemenea experienta neplacuta. Va recomand sa va luati toate masurile de precautie intrucat fenomenul furturilor din locuinte este intr-o continua crestere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *