Cu rucsacul pe potecile patriei

Nu am mai fost de ani de zile în concediu, dar dacă mâine aş pleca mi-aş lua, pentru călătorie, un rucsac mare de la American Tourister.

De ce un rucsac şi nu o geantă de voiaj?, pentru că nu vreau să merg în vacanţă peste mări şi ţări ci să străbat la pas munţii patriei, iar un rucsac ar fi ideal pentru o astfel de drumeţie.

Mai ales că un rucsac este destul de încăpător pentru a lua cu mine laptopul şi obiectele necesare unui drum de câteva zile pe potecile munţilor, prin desişul codrilor seculari şi prin poienile de brazi.

M-aş căţăra pe vârful unui munte şi aş scrie un articol pentru blog, de acolo, de la înălţimea ameţitoare a Vârfului Omu, aş descrie minunatele privelişti şi mi-aş permite să dorm cu capul pe rucsac câteva minute sub cerul senin de deasupra.

Datorită mobilităţii pe care rucsacul mi-o oferă m-aş lua la întrecere cu ursul, dacă va îndrăzni să se apropie de mine i-aş demonstra că Forest Gump era un amator.

Run Ionuţ, run, ar striga veveriţele din copaci iar mie mi-ar scăpăra picioarele, aş fugi mâncând pământul şi sigur m-ar prinde ursul căci doar idioţii fug de un pericol de care nu pot scăpa.

Când m-ar prinde, m-aş lua la trântă cu el, iar dacă se va dovedi mai puternic decât mine, i-aş servi rucsacul rezistent pe tavă, să se descurce cu el până ce eu voi reuşi să-mi găsesc scăparea.

Sunt sigur că atunci când va descoperi laptopul, ursul, va fi ocupat mai multe minute încercând să-şi descopere rudele pe youtube sau să le transmită fraţilor din poieniţă coordonatele mele pe twitter.

Dacă aş fi ales o geantă de voiaj în locul unui rucsac aş fi fost mai mult ca sigur păpat de ursulică, pentru că nu puteam urca pe munte cu geanta cum aş face-o cu rucsacul.

Aşa că data viitoare când te gândeşti să pleci în drumeţie alege un rucsac, nu ştii când îţi va fi util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *