In curand Android va putea notifica utilizatorii cand sunt detectate dispozitive AirTags

AirTag-urile Apple sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta să țineți pasul cu articolele personale pe care nu doriți să le utilizați. Din păcate, acestea au fost folosite și ca o modalitate de a urmări oamenii încă de la lansarea lor inițială.

Acum, se pare că Google adaugă o funcție la telefoanele Android pentru a încerca să protejeze utilizatorii de urmăritorii AirTag.

Potrivit unui nou raport de la 9to5Google, cea mai recentă versiune Android conține câteva rânduri de cod care fac referire la o „alertă de dispozitiv necunoscut” și o „notificare detectată de etichetă nefamiliară” pentru etichetele Bluetooth Low Energy (BLE).

Cu câteva luni în urmă, Apple a creat o aplicație pentru Android cu scopul specific de a ajuta utilizatorii de Android să adulmece AirTag-urile nedorite. Dar acest efort din partea Google urmărește să facă această abilitate disponibilă pentru toți utilizatorii de Android, chiar și fără aplicație.

Soluția Google include etichete de cod pentru trei tipuri diferite de dispozitive de urmărire. Primul, „ATag”, este probabil o referire la AirTag-urile Apple. Există, de asemenea, o linie pentru dispozitivele „Tile”, care probabil indică concurentul AirTag al lui Tile.

Pe lângă faptul că puteți identifica AirTag-uri și alte dispozitive de urmărire, sistemul Google vă va permite probabil să sunati și dispozitive de urmărire necunoscute, astfel încât să le puteți localiza mai ușor.

Acum este mai usor de deblocat si orice telefon Google, am testat doua servicii care functioneaza in mod similar, dar costul si timpul de asteptare fac diferenta. Unlock Unit are un timp de procesare de 2-4 zile lucratoare pentru un cod de deblocare, plus ca trebuie sa platiti undeva la ~40 de dolari in functie de modelul telefonului.

Vestea buna vina din partea Smart Unlock care ofera un cod de deblocare gratis, in maxim 10 minute. Ca si la unlock unit, aveti nevoie si aici de codul imei al telefonului, pe baza caruia vi se va genera un cod de deblocare. Este foarte simplu, trebuie doar sa urmati pasii respectivi.

Urmărirea și alertele de dispozitiv nedorite din Airtags vor apărea probabil în secțiunea „Siguranță și urgență” a setărilor pe un dispozitiv Android.

Încă nu este clar când va apărea această caracteristică pe Android și cum va arăta.

Sperăm că noua funcție de siguranță va fi cuprinzătoare și va face tot ce poate Google pentru a încerca să îi ajute pe utilizatorii Android să se protejeze de dispozitivele de urmărire AirTag rau intentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *