După trei ani de mers cu maşina am descoperit că există viaţă şi după ce nu mai ai la dispoziţie un autoturism.
Când aveam maşină nu-mi puteam imagina existenţa fără ea, dacă trebuia să mă duc la ţară mergeam cu maşina, dacă trebuia să merg să-mi cumpăr pâine de la magazinul de la colţ mergeam cu maşina, aproape că uitasem să mai merg pe jos.
Recunosc, la început, după ce am rămas fără maşină, mi-a fost greu, refuzam aproape să mai ies din casă, până am descoperit că mă pot descurca destul de bine şi per-pedes.
În oraş există destule mijloace de transport în comun care mă pot duce mult mai ieftin la destinaţie, iar când vine vorba de drumurile dintre localităţi microbuzele circulă, aprope, din 30 de minute în 30 de minute.
Lăsând la o parte avantajele ecologice pe care le are neutilizarea unui autoturism, avantajele pe care le are mersul pe jos pentru sănătatea unei persoane sunt enorme.
Cum în majoritatea timpului uităm de propria sănătate, ne dedicăm mai mult sarcinilor de serviciu decât propriului trup, atunci când ne deplasăm dintr-o locaţie într-alta pe jos, involuntar, facem ceva benefic, pentru minte, trup şi spirit.
Era o vorbă la modă într-o anumită perioadă: “mersul pe jos face piciorul frumos”, cred că mersul pe jos nu face numai piciorul frumos, ne ajută să ne calmăm, să ne punem în ordine gândurile şi să devenim mai sănătoşi.
Sedentarismul este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă omul secolului XXI.
Ce preferi maşina sau mersul pe jos?