Tu mananci sanatos?

Cred ca aici suntem impartiti in doua categorii . O categorie din care fac parte oameni care nu se uita la dieta alimentara pe care o adopta , si alta categorie de oameni care sunt atenti la regimul alimentar pe care-l urmeaza si alimentele care ii favorizeaza o alimentatie corespunzatoare preferintelor sale .

Cu siguranta un procent mic dintre noi suntem aceea care acorda o atentie deosebita la produsele alimentare pe care le serveste . Si asta se datoreaza mai multor factori . Poate unii nu au probleme cu sanatatea , nu au probleme cu greutatea si o au stabila , iar poate cel mai important factor este indiferenta . Pur si simplu unora nu le pasa ce mananca , si cate substante nocive organismului poate contine un anumit produs .

Pot spune ca si eu fac parte din categoria persoanelor care sunt atente pe cat de putin asupra alimentelor pe care le consuma . In trecut am avut probleme cu greutatea , si mi-am impus un regim alimentar care m-a ajutat sa slabesc aproximativ 25kg in decurs de 6 luni , ajungand la greutatea dorita . Pot spune ca nu a fost un efort major ci mai mult a tinut de vointa , deoarece dupa un timp organismul se obisnuieste cu alimentatia pe care i-o “impui” si devine o chestie normala pentru acesta .

Chiar si in momentul de fata , dupa 1 an jumate de la incheierea regimului , desi mananc chiar orice si nu am mai luat in greutate , acord totusi o atentie marita asupra carnilor grase , prajelilor , si zaharurilor . Pentru ca daca tu nu esti atent la ce mananci , atunci cine? Si acum pentru mine a devenit o obisnuita sa ma uit pe ambalaj la kcalorii sau la valorile nutritionale , desi unii prieteni spun ca sunt “sarit de pe fix”

Acum sa revenim asupra titlului

Cati dintre voi recunosc ca mananca “corect” si ca au o alimentatie corespunatoare si cat mai putin nociva , favorabila unui stil de viata sanatos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *