Guest posturile şi barierele mentale ale unui blogger

Este greu să scrii un guest post, trebuie să depăşeşti o barieră psihologică care îţi spune că articolul pe care-l vei scrie nu va fi publicat pe blogul tău.

Mai ales la început de drum guest postul te ajută să devii vizibil, să ieşi din colţul tău şi să-ţi prezinţi ideile cât mai multor persoane.

Nu sunt expert nici în blogging, nici în arta scrisului de guest posturi, de aceea nu o să vorbesc despre cum trebuie redactat un articol pentru alt blog ci despre barierele care trebuiesc depăşite.

În primul rând trebuie să te gândeşti că un articol scris pentru altcineva te va ajuta în primul rând pe tine, îţi oferă ocazia să-ţi expui ideile în faţa altor persoane.

În al doilea rând, când scrii un guest post acesta trebuie să fie de o calitate superioară celor pe care le scrii de obicei, adică trebuie să acorzi mai multă atenţie ideilor şi detaliilor.

În al treilea rând, pentru a avea un oarecare succes cu guest postul trebuie să fii foarte atent la tema blogului pe care va apărea articolul tău, ce fel de subiecte abordează şi cum îşi exprimă ideile administratorul blogului.

În al patrulea rând, după ce ai scris guest postul nu-l trimite imediat, lasă-l la dospit, roagă pe cineva să ţi-l citească şi să-l corecteze.

În al cincilea rând, fă-ţi curaj şi apasă butonul “trimiteţi”, odată ce ai apăsat acest buton guest postul nu-ţi mai aparţine, el este al întregului online.

Este foarte greu să scrii primul guest post, celelalte nu vor fi mai uşoare, dar satisfacţia şi beneficiile merită efortul.

Şi-n plus dacă articolul este unul de calitate ai mulţumit pe toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *