Pro sau contra fumatului?

Nu sunt nici contra dar nici pro “beutului de tutun”, nu am nimic cu cei care fumează, nu-i condamn şi nu-i arăt cu degetul.

Nici noi, cei care nu fumăm, nu suntem mai cu stea în frunte.

Dacă cei care fumează au decis că vor să-şi cheltuiască banii pe ţigări este decizia lor, este buzunarul lor la mijloc.

O persoană care fumează un pachet de ţigări pe zi (am stabilit preţul pachetului de ţigări la minim 20 lei) ajunge să ardă 7300 lei într-un an.
Da’ ce credeţi că cei care nu fumează sunt mai bogaţi la sfârşit de an cu 7300 lei, da’ de unde. Dacă mă uit mai bine prin buzunare realizez că suflă serios vântul.

Un fumător va fuma în sapte ani o Dacia Logan, cei care nu fumează o vor mânca, o vor bea sau o vor cheltui pe nimicuri.
E în natura umană să avem vicii, unele sunt mai periculoase decât altele, fumatul nu este nici pe departe cel mai nociv viciu.

Alcoolul omoară o persoană mult mai rapid decât o fac ţigările (cunosc personal un astfel de caz, când un unchi s-a stins subit din viaţă la vârsta de 40 de ani din cauza spirtoaselor).

Alimentele nesănătoase, de tip fast food, au efecte secundare mai dramatice decât le are un pachet de ţigări (bunicul meu fumează de la 20 de ani şi acum la 80 de ani o duce bine-mersi).

Asta nu înseamnă că trebuie să ne apucăm cu toţii de fumat.
Eu nu fumez, nu mă atrag ţigările, cu toate că m-am învărtit prin cercuri cu fumători nu am simţit niciodată dorinţa să iau o ţigară din pachetul de pe masă şi s-o aprind.

Până la urmă e decizia fiecăruia cum vrea să-şi trăiască viaţă, iar o astfel de decizie nu trebuie condamnată ci respectată.

Eşti pro sau contra fumatului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *