Lungi sau scurte?

Blogurile devin deja o sursa de informare si din moment ce tot mai multi se decid sa isi creeze un blog, ne putem trezi in viitorul apropiat , cu foarte multe materiale care dezinformeaza.

Lungi sau scurte ?

Foarte multi dintre cei care isi creeaza bloguri raman insa in anonimat. Adica sunt cititi de vreo 10-12 persoane din cercul de prieteni si cam atat. Unii dintre ei poate ca nu au nimic de spus, insa altii chiar au de aratat lumii continut de calitate.

Am observat ca pe foarte multe bloguri sunt sugerate sfaturi de genul :
– scrie articole scurte, e mai usor pentru cititorii tai sa iti urmareasca posturile
– scrie articole la subiect si lasa cititorii sa se documenteze mai departe din alte surse

Personal cred ca astfel de sfaturi sunt valabile pentru bloggerii cat de cat cunoscuti care si-au format acolo in blogosfera un nume.

Cum e mai bine ?

Continutul este tatal lor! Atunci creeaza continut

Creaza pentru cititorii tai, dar gandeste-te si la motorul de cautare. Nu e foarte greu sa le combini. Chiar daca un articol scurt e mai usor de urmarit, exista solutii pentru a prezenta organizat un articol lung

Cu aranjarea continutului cum ramane?

E foarte simplu sa combini un text pentru cititor cu unul pentru motorul de cautare . Dupa titluri si cititorul isi va da seama daca va gasi sau nu informatia in paragraful urmator.

Astea lungi au avantaje?

In primul rand intr-un articol mai mare poti inghesui mai multa informatie. Ajuti in felul asta vizitatorul prin faptul ca nu il mai trimiti pe alt site , unde trebuie din nou sa gaseasca ce are nevoie si apoi sa incerce sa faca legatura intre cele doua subiecte care il interesau. Poti realiza un text care sa trateze pe larg subiectul, oferind exemple clare. Linkurile spre alte pagini sunt bune pentru a informa cititorul ca deja a fost discutat subiectul, insa nu poti oblige utilizatorul sa faca inca enşpe clickuri pentru a afla despre ce era vorba in articolul tau .

Concluzia este?

Articolele lungi sunt OK. Nu trebuie sa fugi de ele pentru ca asa au sugerat “mai marii blogosferei” . Nu trebuie sa te feresti sa oferi cat mai multa informatie pentru ca asta cauta de fapt cei care ajung pe blogul tau.

Trebuie doar sa iti organizezi articolele in asa fel incat cititorii  sa isi gaseasca alineatul care au nevoie . In acest fel te va iubi si Marele G (adica Google-ul) dar si cititorii.

In orice caz … voi ce parere aveti? Sunteti pro pentru “scurte” sau pentru “lungi” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *