Reclame la medicamente

Personal consider că cele mai periculoase reclame difuzate pe pusturile tv mioritice sunt cele la medicamente. Principalul efect negativ pe care-l produc aceste reclame, difuzate excesiv de des, este următorul: omul, bolnav fiind, în loc să se ducă la doctorul de familie sau specialist pentru a se consulta şi pentru a primi reţeta corespunzătoare simptomelor pe care le manifestă, se duce ţintă la farmacie.

Având întipărit în subconştient reclamele pe care le vede toată ziua, cere farmacistei respectivul medicament minune. Farmacista dornică să câştige cât mai mulţi bani i-l dă fără să-l întrebe pentru ce boală vrea să-l administreze. Ajunge omul acasă şi începe tratamentul, numai că în loc să se însănătoşească, starea lui de sănătate rămâne aceiaşi sau mai rău, se agravează.

Am simţit pe propria piele efectele negative pe care le produc medicamentele cumpărate după ureche. Fiind răcit m-am dus la farmacie şi am cumpărat ca un orb medicamentul X pentru răceală şi gripă, ale cărui efecte sunt trâmbiţate din zori şi până-n miez de noapte pe toate posturile tv. După ce am urmat un tratament de vreo trei zile, răceala era la fel de prezentă. Ba mai mult după a patra zi s-a agravat, ajungând la stări de vomă.

Am renunţat la tratamentul cu medicamentul care-ţi ia răceala şi gripa cu mâna, conform spotului publicitar, şi am trecut pe ceaiuri şi frecţii. În două zile am fost pe propriile picioare. De atunci mi-am zis să nu mai pun vreodată piciorul într-o farmacie fără să am o reţetă de la doctor. Că nu tot ce vedem la televizor prezentat frumos este sănătos ştiam, dar să se ajungă până acolo încât să schimbi mentalităţile oamenilor şi să-i îndrumi direct către farmacii, eliminând o verigă importantă din lanţul pe care bolnavul trebuie să-l urmeze pentru a se însănătoşi, consider că este un abuz grav al drepturilor omului.

De aceea, axându-se pe o politică agresivă de marketing, farmaciile au răsărit, ca ciupercile, pe la toate colţurile de stradă, iar cetăţenii nu numai că nu se însănătoşesc dar îi îmbogăţesc fără ştiinţă pe cei care stau în spatele industrie farmaceutice.

Voi ce părere aveţi despre industria farmaceutică de la noi din ţară şi despre campaniile publicitare pe care le vedeţi peste tot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *