Stele

Ascuns de lume, mi-am găsit refugiul într-un hamac improvizat , agăţat de copacii din curtea părinţilor. Simt cum natura respiră prin fiecare fir de iarbă, prin fiecare gâză ce zboară pe deasupra mea. În iarba de sub mine greierii au pus-o de un concert, iar păsările nopţii îşi fac apariţia. Zborul bufniţelor şi al liliecilor nu-l pot vedea dar îl pot auzi, un fâlfâit de aripi ce porneşte dintr-un copac şi se sfârşeşte în întuneric.

Căldura din cursul zilei începe să se piardă odată cu lăsarea nopţii. Lumini multicolore se aprind sclipind pe cerul de cristal. Stau întins pe spate, cu mâinile sub cap şi privesc spectacolul de lumini de deasupra mea. Pentru un astronom cred că o astfel de privelişte ar fi sinonimă cu însăşi viaţa. La început, stelele care sclipesc cel mai puternic îmi atrag atenţia, dar uitându-mă atent la o pată neagră de pe cer încep să zărec alte sute de stele ce se află la milioane de ani lumină de mine.

Nu am cunoştinţe de astronomie aşa că nu încerc să identific anumite stele, constelaţii sau planete. Mă bucur de spectacol ca un copil şi simt cum ceva în interiorul meu tresare, citând din versurile unui cântec e ca şi cum aş avea „fluturi în stomac”. Cu gura căscată de uimire încerc să le înumăr, dar cine le poate ţine şirul?, după câteva zeci de stele numărate mă încurc. Luna îşi arată faţa luminată de Soare, o privesc cum se înalţă şi cum îşi ocupă locul de drept printre stele.

Pot vedea craterele provocate de ciocnirile cu asteroizii. Contemplu imensitatea Universului şi în minte îmi vin o mulţime de întrebări existenţiale. Cine suntem, de unde venim, unde ne ducem, care este scopul nostru în viaţă, este altceva după moarte, există cineva sau ceva care să fie a toate ştiitor? Privesc şi mă minunez, nu sunt nici cât o furnică în nemărginitul Univers. Regina nopţii îşi împrăştie parfumul în jur, un câine se aude lătrând în depărtare, poate latră la Lună. Răcoarea nopţii îşi face simţită prezenţa, mă dezlipesc cu greu de priveliştea minunată, de pastelul ce nu poate fi descris în cuvinte şi mă duc la culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *